Zavolejte nám +420 511 181 444
Napište nám info@celltheraclinic.cz
Česky English

Útok na podzimní nachlazení: jak posílit imunitu pomocí vitaminů a zdravého životního stylu

Podzim je období, kdy se příroda obléká do pestrobarevných odstínů, dny se zkracují a teploty začínají klesat. S tímto krásným ročním obdobím však často přichází i zvýšené riziko nachlazení a dalších onemocnění, které jsou důsledkem oslabené imunity. Jak se tedy můžeme na podzim chránit a posílit naši obranyschopnost? Odpověď je jednoduchá – vitaminy a odborná pomoc.

Imunita a její role

Imunitní systém je komplexní síť buněk, tkání a orgánů, které společně pracují na ochraně našeho těla před infekcemi a nemocemi. Podzim je často obdobím, kdy je naše imunita vystavena zvýšené zátěži. Změny počasí, nižší teploty a vyšší vlhkost vytvářejí ideální podmínky pro šíření virů a bakterií. Důležitou roli v udržení silné imunity hraje správná výživa, dostatečný přísun vitaminů a využití moderních zdravotních postupů, které mohou významně posílit imunitní systém. Silný imunitní systém optimálně chrání před různými virovými a bakteriálními infekcemi, zároveň zvyšuje odolnost vůči stresové zátěži.

Proti podzimním virům s úsměvem: vitaminy jako klíč k silné imunitě

  • Vitamin C: tento vitamin je pravděpodobně nejznámější pro svou roli v posilování imunity. Působí jako antioxidant, který chrání buňky před poškozením způsobeným volnými radikály. Vitamin C také podporuje výkonnou složku imunity – bílé krvinky, které jsou klíčové pro boj proti infekcím. Najdeme ho v citrusových plodech, kiwi, paprice nebo brokolici.
  • Vitamin D: jeho význam pro imunitní systém je často podceňován. Vitamin D přispívá k regulaci imunitní odpovědi a nedostatek tohoto vitaminu je spojen s vyšším rizikem infekcí. Je také vitaminem dobré nálady. V období podzimu, kdy máme méně slunečního svitu, je důležité zajistit jeho dostatečný příjem například prostřednictvím ryb nebo vajec.
  • Vitamin A: tento vitamin je známý svou schopností podporovat zdraví sliznic, které jsou první obrannou linií proti patogenům. Mrkev, špenát a sladké brambory jsou skvělými zdroji vitaminu A.
  • Vitamin E: působí jako antioxidant a pomáhá chránit buňky před poškozením. Vitamin E najdeme v ořeších, semenech a listové zelenině.
  • B-komplex vitaminy: tyto vitaminy jsou důležité pro správné fungování metabolismu a také pro udržení energie a vitality, což je na podzim obzvláště důležité.

Další tipy na posílení imunity

Kromě dostatečného příjmu vitaminů je dobré se zaměřit i na další aspekty zdravého životního stylu:

  • Dostatek spánku: kvalitní spánek je zásadní pro regeneraci těla a posílení imunity.
  • Pravidelný pohyb: cvičení pomáhá udržovat tělo v kondici a podporuje cirkulaci imunitních buněk.
  • Hydratace: udržování dostatečného příjmu tekutin je klíčové pro správnou funkci všech tělesných procesů.
  • Stres pod kontrolou: chronický stres může oslabit imunitní systém, proto je důležité najít způsoby, jak se uvolnit a odreagovat, například dechovým cvičením nebo aktivitou, která vás baví. Skvělým pomocníkem v této oblasti mohou být Karty pro šťastnou duši, které jsou navrženy tak, aby vám každý den přinesly pocit radosti, štěstí, vděčnosti, harmonie a vitality.

Podpora imunity s klinikou Cellthera

Pokud hledáte odbornou podporu a inovativní přístupy k posílení imunity a celkové vitality, může být pro vás ideální volbou využít služeb kliniky Cellthera. Klinika Cellthera je specializovaná na regenerativní medicínu a klade důraz na komplexní přístup k uzdravení pacienta. Vyvinula také celou řadu doplňků stravy Harmony.

Prof. MUDr. Jaroslav Michálek, Ph.D., vedoucí lékař kliniky, a jeho tým poskytují personalizovanou péči zaměřenou na posílení imunity, chronické infekce (např. borelióza), léčbu nemocí spojených s poškozením mozku, nádorová onemocnění a podporu zdravého životního stylu.

Díky více než 25 letům klinických zkušeností a nejmodernějším metodám dokáže klinika Cellthera pomoci se širokou škálou zdravotních problémů. Často těch, které se nedaří vyřešit na různých specializovaných pracovištích.

 



Chci se objednat