Zavolejte nám +420 511 181 444
Napište nám info@celltheraclinic.cz
Česky English

Příběh paní Ivety: roztroušená skleróza nemusí být strašák

Roztroušená skleróza (skleróza multiplex) je onemocnění, které postihuje nervy mozku a míchy. Imunitní systém u roztroušené sklerózy napadá myelinovou pochvu, tj. ochranný obal kolem nervových vláken. Takovéto poškození nervového systému způsobuje snížení nebo ztrátu tělesných funkcí.

Mezi nejčastější příznaky roztroušené sklerózy patří: únava, problémy s rovnováhou, potíže s chůzí, mravenčení, kognitivní problémy (myšlení, soustředění se a poruchy paměti), problémy se zrakem. V pokročilejším stadiu sklerózy multiplex se mohou přidat další příznaky jako jsou závratě, obtíže s řečí, deprese a úzkosti, problémy se spánkem a mnoho dalších.

Léčba roztroušené sklerózy

Na klinice Cellthera se zabýváme komplexní léčbou roztroušené sklerózy. Využíváme kombinaci různých metod a léčebných postupů s cílem podpořit optimální fungování imunity a napomáhat regeneraci nervových vláken poškozených autoimunitním procesem. Vždy doporučujeme začít osobní hodinovou konzultací s prof. MUDr. Jaroslavem Michálkem, Ph.D. Konzultace je velice důležitá pro posouzení zdravotního stavu a navržení optimální kombinace léčebných postupů.

Příběh pacientky s roztroušenou sklerózou

Terapii u nás podstoupila paní Iveta Horváthová ze Slovenska, které je 56 let. S radostí s vámi sdílíme její zkušenost s terapií, kterou u nás podstoupila:

„Moje problémy sa začali v roku 2014, kedy mi diagnostikovali sklérozu multiplex. Nastúpila som na štandartnú liečbu, ktorá sa pacientom s touto diagnózou podáva. Vedľajšie účinky tejto liečby mi spôsobovali problémy, tak som si hľadala cestu, ako svoje zdravotné ťažkosti najlepšie riešiť. Bolo mi jasné, že môj organizmus ťažšie znáša tento druh liečby, tj. podávanie interferónov, kortikoidov a pod. Tak som sa začala uberať cestou alternatívnej medicíny a tu som pocítila, že toto moje rozhodnutie bolo správne.

V roku 2017 som od pacienta, ktorý sa liečil na roztrúsenú sklerózu získala kontakt na kliniku Cellthera v Brne. Hneď po vstupnej konzultácii s pánom prof. Michálkom som bola presvedčená, že som na správnej adrese. Vysvetlil mi všetko ohľadne mojej diagnózy a navrhol ďalší postup liečby, týkajúci sa infúznej terapie, úpravy stravovania, pravidelného cvičenia, užívania výživových doplnkov a pod.

Po absolvovaní 6 infúzných terapií sa môj stav dosť výrazne zlepšil, hlavne čo sa týka problémov s rovnováhou. V súčasnosti navštevujem kliniku Cellthera raz za 3, prípadne 6 mesiacov podľa potreby.

Som veľmi vďačná, že existuje takáto klinika s vysoko ľudským prístupom a úžasným personálom, skutočne je u nich pacient na prvom mieste, za čo im moc krát ďakujem.

Paní Ivetě Horváthové děkujeme za možnost sdílení jejího příběhu. Jsme nadšeni, že si vybrala aktivní přístup ke svému zdraví a její zdravotní stav se pořád zlepšuje. Přejeme jí, ať je tomu tak i nadále.



Chci se objednat