Zavolejte nám +420 511 181 444
Napište nám info@celltheraclinic.cz
Česky English

Profesor Jaroslav Michálek ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava: Medicínskou profesi beru jako poslání pomáhat lidem a vyřešit jejich zdravotní problém

Vedoucí lékař kliniky Cellthera, prof. MUDr. Jaroslav Michálek, Ph.D. byl hostem pořadu Koktejl vysílání Českého rozhlasu Ostrava. Hovořil o tom, proč se stal lékařem, co ho těší a co ho trápí. Mluvil o nových metodách ve zdravotnictví, o využití kmenových buněk i protinádorových vakcín.
0006-portret-0076

Profesor Jaroslav Michálek hovořil o tom, že v současné době se hledají jednoduchá řešení, například když někoho bolí záda nebo hlava, vezme si pilulku, která mu pomůže. Podle profesora Michálka to ale není řešení. „Měli bychom spíše pátrat po příčině, a po tom, proč zdravotní potíže vznikají. Není to jen o tom, že pacienta bolí pravé koleno nebo že má bolesti hlavy,“ zdůrazňuje profesor Jaroslav Michálek.

„Přál bych si, aby si lidé více uvědomovali, že to, co mají ve svém zdraví, je ta nejvyšší hodnota. A je jenom otázka, jestli jsou schopni naslouchat, co jim tělo říká. Jak jsou schopni pracovat s informací, že ho bolí například záda. Pokud se najde cesta, aby tomu porozuměli, je to základ úspěchu,“ dodává profesor Michálek.

Poslechněte si celý záznam rozhovoru:

 

 



Chci se objednat